Βιογραφικό Γ.Γεωργόπουλου


Ο Γιώργος Γεωργόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1955.

Ξεκίνησε να ασχολείται με το μπουζούκι και την μουσική το 1969. Εργάσθηκε σαν σολίστ του μπουζουκιού μέχρι το 1975 στην Πάτρα και στη συνέχεια στην Αθήνα όπου συνεργάσθηκε, σαν δεξιοτέχνης, σε ορχήστρες με τα μεγαλύτερα ονόματα του λαϊκού και του ρεμπέτικου πενταγράμμου. (Τ.Μπίνη, Πρ. Τσαουσάκη, Σπ.Ζαγοραίο, Κ.Γκρέυ, Π.Πάνου, Μαν. Αγγελόπουλο, Τζ.Βάνου, Στ.Γονίδη, Θ.Αδαμαντίδη, Στ.Αγγελόπουλο κ.α.)


Παράλληλα ασχολήθηκε με τη σύνθεση και έχει μέχρι σήμερα κυκλοφορήσει περίπου 300 τραγούδια κι ανάμεσα τους αρκετές επιτυχίες με γνωστούς τραγουδιστές. Στιχουργοί με τους οποίους συνεργάσθηκε είναι οι Λάκης Τσώλης, Κώστας Κοφινιώτης, Τάσος Οικονόμου, Μάνος Κουφιανάκης, Ηλίας Φιλίππου κ.α.


Τραγούδια του ηχογράφησαν οι Δούκισα, Γ. Μπουλουγουράς, Μ. Αγγελόπουλος, Ρ. Σακελλαρίου, Γ. Βογιατζής, Αν. Δημητρίου, Στ. Αγγελόπουλος, Λ. Πανταζής κ.α. Κάποια από τα γνωστά τραγούδια του είναι τα "Χαμένη Πολιτεία", "Φωτιά στα Σαββατόβραδα", "Για θύμησέ μου τ' όνομα σου" κ.α.

Από το 2000 ασχολείται ενεργά και με το τραγούδι σε χώρους που φιλοξενούν ρεμπέτικα και λαϊκά ακούσματα. Στο CD Η ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΥΛΛΟΚΑΡΔΙΑ, παίζει και ερμηνεύει παλιά λαϊκά και ρεμπέτικα με το δικό του τρόπο.